Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kefírové řezy

3. 6. 2009

Kefírové řezy

Suroviny na piškot:  (třené těsto)        Obrazek
125g másla nebo margarínu
100g cukru
4 vejce
200g pol. mouky
1 prdopeč
5 lžiček kakaa ( já jsem nepoužila, nechala jsem to světlé)

Suroviny na plnění:
400 g ovoce (čerstvé nebo kompotované)
0,5 l kefíru (neochuceného!!!!)
100 g cukru
10 plátků želatiny ( já jsem použila želatinový ztužovač pro smetanové atd. dezerty - Dr. Oetker)
1 kelímek smetany na šlehání

1) Postup :
Máslo utřeme s cukrem do pěny, po jednom vmícháme žloutky  a chvíli ještě šleháme. /Přidáme kakao (pokud chceme, aby základ byl tmavý)/ . Smícháme si mouku s prdopečem a postupně přidáváme do máslové směsi. Nakonec přidáme tuhý sníh z bílků a opatrně promícháme. Dáme péct  do předehřáté trouby na 180C. Po upečení necháme samozřejmě dobře vychladit!!!

2) Postup:
Nachystáme si želatinu podle návodu. Já si ji nechám chvíli v teplém mléce jen povolit (aby tam pak nebyly hrudky) 
Ušleháme si šlehačku do tuha, přidáme želatinu (nicméně jsem tentokráte použila želatinový ztužovač pro nepečené šlehačkové aj. dezerty . ) a kefír. Vše dobře promícháme.
A jsou 2 varianty s ovocem. Buď si ho nakrájíme na menší kousky a vmícháme do kefírové hmoty nebo to ovoce pak naskládáme na vrch a v mém případě jsem přelila ještě dortovým červeným želé. 
Já jsem použila jahody mixované do vnitř a půlené na vrch s dortželé červeným.

Pozn:
K tomuto řezu se moc čokoláda nehodí ani zdobení. Místo ní na dozdobení použijeme buď ovoce nebo meduňku či mátu. (né že se tam dá pugét)!!!



Dobrou chuť!!

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář