Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kefírová buchta (koláč)

16. 5. 2009

Kefírový koláč ( po našom buchta)

Suroviny:
3 hrnky pol. mouky              Obrazek
2 hrnky krystalu (stačí necelé 2 hrnky)
1/2 hrnku oleje
2 lžičky sody
1 lžíce kakaa
1/2 l kefíru 
čokoláda na dozdobení nebo citronová poleva

Postup:
Vše dobře smíchat, dát na plech s pečícím papírem. Pečeme cca při 200C.
Hotové polít čokoládou nebo citronovou ledovou polevou. ( do ml. cukru přidat horkou citronovou šťávu a třít dokud  se to neleksne, toť vše.)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Super

(Michaela, 19. 1. 2017 13:33)

Nejsem v pečení vůbec zkušená, ale tuhle buchtu zvládne kazdy

Malá úprava

(Veronika, 4. 2. 2011 22:15)

Místo krystalového cukru jsem dala přírodní (tmavý)a jen 1 hrnek. Buchta se povedla, je sladká tak akorát a u všech strávníků měla velký úspěch. Dávám 10 bodů z 10 a moc doporučuji! :-)

kolac

(lucie, 5. 5. 2010 12:16)

pecka